#meiplasticvrij op pad met kinderen

  

Plasticvrij op pad met kinderen

Ik ben dit jaar trotse #meiplasticvrij ambassadeur.  De komende maand ga ik dus een aantal tips delen om jouw plastic voetafdruk te verkleinen. Zo is er deze post over plastic en kleding, deze post over plastic te koesteren, plasticvrij winkelen en deze post over afvalrapen met kinderen. In deze post heb ik het over plasticvrij op pad met kinderen.

“Een plasticvrije picnic of een zero waste uitstapje naar de speeltuin is makkelijker dan je denkt. Hier komen mijn tips!

  • Wij kochten een tweedehands rugzakje op Vinted dat altijd klaar staat om er op uit te trekken.
  • Hierin zitten standaard herbruikbare rietjes. We hebben rietjes van rubber, bamboe en roestvrij staal. Met twee kindjes in huis worden ze dagelijks gebruikt, zelfs soep eten gaat sneller als ze een rietje krijgen. Hebben we onze rietjes gebruikt dan gaan die bij thuiskomst bij de afwas en steken we andere rietjes in de rugzak: zo vergeten we ze nooit. Extra tip: Ga je ergens iets drinken, zeg dan meteen tijdens het bestellen erbij dat je geen rietjes wil. 
  • Er zitten ook altijd zakdoekjes of katoenen doekjes in. Handig voor snottebellen of om tranen te drogen. En in combinatie met water uit onze drinkfles hebben we in een handomdraai vochtige doekjes om snoetjes en handen te poetsen. Thuis gebruiken we herbruikbare cheekywipes voor de luierwissels. @cheekywipes heeft waterdichte zakjes voor onderweg zodat je de vuile doekjes erin kan stoppen en thuis in de was kan gooien. 
  • De tijd van PET-flesjes, blikjes en brikjes is gelukkig achter de rug. Op school heeft nu iedereen een drinkfles. Wij hebben een Klean Kanteen met sportdop, een kleine lekvrije Klean Kanteen met een kinderteutje voor onze jongste en een geïsoleerde fles om dranken warm en koud te houden. Ze zijn van roestvrij staal en kunnen tegen een stootje: handig met kleine kindjes! Daarnaast hebben we ook een Dopper drinkbus waarbij je de dop kan gebruiken als bekertje, handig voor een picnic. 
  • Rozijntjes, nootjes of koekjes nemen we mee in herbruikbare potjes of een brooddoos. Bananen, mandarijnen en appels zijn ideaal voor onderweg: ze hebben van zichzelf al een handige verpakking. 
  • Bamboe bestek ziet er dan wel super hip uit, wij nemen meestal gewoon twee lepeltjes mee uit onze bestekschuif. Want gebruiken wat je al hebt, is altijd duurzamer. 
  • Tot slot hebben we altijd een katoenen zakje mee voor last minute aankopen. 

Jij nog tips? Deel ze in de comments!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *