Rotterdam

Voor iedereen die een #zomerzondervliegen plant, of gewoon eens een dagje op uitstap wil: Hier 10 redenen waarom Rotterdam de max is.

🚞Met de thalys maar 30 minuten vanuit Antwerpen, met de stoptrein een uurtje en je stapt zo uit in het centrum van de stad.

🔶Wij sliepen in de bekende kubushuisjes bij @stayokayrotterdam. Centraal gelegen, kindvriendelijk en uniek.

🌊 @bluecity010 is een circulaire hub in een voormalig tropisch zwemparadijs. De moeite om eens langs te gaan. Er zit een low waste foodbar @aloharotterdam met zicht op het water.

🌱Veel vegan lekkers: wij gingen naar @spiritrestaurants in @degroenepassage en @veganjunkfoodbar maar @backyardrotterdam@ilovesla@suefoodrotterdam@rozey.rotterdam@veganpizzabar@burgertrut@bertmansrotterdam lijken me ook wel de moeite.

🧥Groot aanbod aan tweedehands en vintage winkels: @reshare_store@kickaboo_2ndhandmadekidsstuff en @buuf_rotterdam voor kinderkleding, @wearstorenl voor upcycled sneakers, @slowdownstore_rotterdam@hetgoedrotterdamcentrum en @hiddenyouth.store Wij namen de duurzame shoppingmap van @cosh.eco mee op pad. Wel handig als je niet heel de dag op je smartphone op google maps wil zitten staren maar gewoon gezellig met een oldschool kaart een stad wil rondslenteren. (ze hebben ook een online map hoor, maar ik vind een papieren versie soms gewoon zó gezellig.

🏢Veel zotte architectuur: indrukwekkende markthal, de Rotterdam, de Erasmusbrug, de Kunsthal, depot Boijmans..

💦Elke stad aan het water heeft toch steeds een streepje voor.

👩🏼‍🎨Naar mijn gevoel was er best veel kunst te zien in de stad, van lichtinstallaties tot beeldhouwerken en muurschilderingen. Er valt altijd wel iets te zien.

🪡Veel duurzame winkels: @dewasserij is een circulaire hotspot in een voormalig ziekenhuis waar nu 40 ateliers en lokale designers hun plek hebben. @theswapshop_nl waar je kleding kan ruilen, @eversomdesign voor handtassen uit brandweerslangen, @secrid.rotterdam heeft portefeuilles uit vegan leer.

🚲 Nederland is een fietsland en dat merk je ook in Rotterdam. Wij mochten een @swapfiets gebruiken maar ik zag dat veel hotels een uitleendienst voor fietsen hadden. Ideale manier om een stad te ontdekken toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *