2 X pompoen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_muuaeneSit1snauf4o2_1280

Jonge kleine pompoentjes kunnen met huid en haar opgegeten worden. Gewoon even goed wassen en met schil en al in stukjes snijden en de oven in. Waarom het jezelf moeilijk maken als het ook gemakkelijk kan? En als je nog een stapje verder wil gaan kan je zelfs de pitjes roosteren en met een beetje zout en kruiden als krokante knabbel.  De geroosterde pompoen is dan weer ideaal als hartige snack, om gewoon schaamteloos in de zetel recht uit ovenschaal te eten, als warme topping bij een slaatje of als bijgerecht. Ik zet dit duo vaak op tafel als appetizer tijdens een etentje en heb nog nooit iemand horen klagen 😉

tumblr_msswyn0joL1snauf4o2_1280

  • Pompoen wassen en met schil in stukken snijden (de schil van een jonge pompoen is lekker eetbaar. Gemakkelijk!)
  • laagje pindakaas op de stukken pompoen smeren
  • Wat extra stukken pinda’s erbij
  • 25 minuten in een oven aan 180°C
  • lekker met agavesiroop (of honing) en wat fleur de sel (of ander zout)

tumblr_muuaeneSit1snauf4o3_1280

  • Pompoen wassen, halveren en pitjes eruit halen
  • in grove stukken snijden
  • zelfgemaakte (of zelfgekochte vegan) pesto mengen met enkele eetlepels paneermeel
  • pompoenstukjes bestrijken met een dikke laag pesto
  • 25 minuten laten garen in de oven aan 180°C
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *