Boerenkool chips

kale chips

Boerenkool chips

Boerenkool of ‘kale’ was een aantal jaren geleden echt een hype. Van gewokte tot gemasseerde boerenkool: de healthy foodblogs stonden er vol van. Boerenkool is een typische wintergroente die al ruim 2000 jaar als groente bekend is bij ons. Boerenkool is namelijk de meest oorspronkelijke koolsoort en leunt dan ook nauw aan bij wilde kool. Deze gekrulde groene blaadjes zitten boordevol vitaminen en mineralen oa. vit A, vit C, vit K, foliumzuur, magnesium, ijzer, vezels en anti-oxidanten… Daarnaast wordt boerenkool op de website van EVAvzw ook als één van de meest geschikte bronnen van calcium geprezen (in tegenstelling tot melk, bijvoorbeeld).

Deze kalechips zijn mijn all-time favorite manier om deze groente klaar te maken. Bovendien gaat het supersnel en heb je er helemaal niet veel voor nodig.

Hoe maak je ze?

In de meest simpele versie besprenkel je de boerenkoolblaadjes met een beetje olijfolie, zout en wat voedingsgist en zet je ze een twintig minuutjes in de oven aan 160°C tot ze een beetje gekleurd en krokant zijn.

Heb je 5 minuutjes meer tijd?

  • Dan kan je 100gr cashewnoten blenden met 75ml water, een flink mespunt zout, wat chilipeper, twee eetlepels voedingsgist, een snuifje kurkuma en het sap van een kwart citroen.
  • Meng de boerenkoolblaadjes met deze cashewsaus en leg ze naast elkaar op een bakplaat
  • Bak 25 minuten in een oven van 160°C of tot ze droog en krokant zijn

 

tumblr_mwwmpmzder1snauf4o3_1280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *