Braambessen salade

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_mtjvh9vufl1snauf4o1_1280

Braambessen salade

 

Toen we dit huis kochten en ik ontdekte dat er een vijgenboom in onze tuin stond, had ik nooit durven dromen dat er ooit eetbare vijgen aan zouden komen. Maar wonder boven wonder is dit dus wel het geval. En eetbaar is echt een understatement: Ik heb zéker veertig super lekker zoete sappige vijgen kunnen plukken deze zomer. En het toeval wil dat vijgen één van mijn lievelingen fruitjes is. Wat een geluk. Wat een geluk! Nu nog even enkele bessenstruiken planten en dan ben ik volgend jaar helemaal gesteld 🙂 

schermafbeelding-2016-09-27-om-01-56-31

Voor deze salade gebruikte ik verse spinazie,  groene courgette, pijpajuin, geroosterde pompoenpitten, enkele vijgen, braambessen en zeekraal

  • Vul een kom ruim met spinazie
  • Snij een courgette met een julienne snijder in spaghetti sliertjes (deze worden ook wel eens zoodles genoemd- een samentrekking van zucchini en noodles.)
  • Door de pompoentjes even te roosteren in een droge pan (dit wil zeggen zonder olie) worden ze lekker krokant, vaak vullen ze zich binnenin met lucht waardoor ze knapperige kussentjes worden die blijven na knisperen als je ze uit de hete pan bovenop je salade gooit. Héérlijk vind ik dat geluid!
  • zeekraal zorgt voor de zoute toets. Kan je geen zeekraal vinden, kan je gerust wat fleur de sel of gerookte tofu toevoegen
  • de vijgen en braambessen zijn the icing on the cake. Daarvoor doen we het. Kies goede rijpe vijgen en wees niet al te spaarzaam met de bessen.

tumblr_mtjvh9vufl1snauf4o2_1280

De vinaigrettes zijn heel erg simpel. Zoals het hoort.

Ik maakte er eentje door braambessenconfituur met frambozenazijn  en avocado-olie te mengen

En een vinaigrette van luikse stroop met balsamicoazijn en hennepolie

tumblr_mtjxne3om71snauf4o1_1280

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *