Creamy vegan pasta met cashew-tofu room

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Creamy vegan pasta met cashew-tofu room

Goed nieuws! Van spaghetti sliertjes tot spirelli’s: de meeste pasta in de winkel is gewoon lekker vegan. Handig, toch? In de regel geldt zelfs hoe goedkoper, hoe plantaardiger. Enkel met verse pasta’s, lasagnevellen en tagliatelle is het soms even uitkijken want deze bevatten wel eens eieren.

Probeer je ook gluten te vermijden? Dan is het soms interessant om eens een kijkje te nemen in een chinese supermarkt: noodles op basis van rijst, mung bonen, boekweit of zoete aardappels zijn een prima pasta-vervanger en vaak veel goedkoper dan glutenvrije alternatieven uit de reguliere supermarkt.

Deze pasta is eigenlijk de ideale comfort-maaltijd. Lekker romig en vooral snel&simpel om te maken. Binnen de twintig minuten kan je deze pan op tafel zetten. De groentjes zorgen ervoor dat je een ruime portie vitaminen binnenkrijgt terwijl de tofu voor een dosis proteïnen zorgt.

De cashew-tofu saus is door de zoutige smaak van de geroosterde cashews, de hartige ‘kazige’ voedingsgist en de look een echte smaakbom. De portie is waarschijnlijk iets te veel om in één keer te gebruiken. Wat je over hebt kan je de dag erna als spread op je brood of toasts smeren, mee door je soep mixen om deze romig te maken of gebruiken als dipsaus voor groentjes.

Wat heb je nodig voor deze pasta?

voor de saus:

  • 250gr tofu (ik gebruikte de bio tofu van aldi)
  • 150gr geroosterde cashews + extra voor achteraf
  • 1 teentje look
  • 3el voedingsgist
  • zout
  • peper
  • 100ml water
  • optioneel gevriesdroogde saladekruiden
  • optioneel: 2 el citroensap

 

  • 1ui
  • 1 teentje look
  • scheutje olijfolie
  • 150gr spinazie
  • 150 gr erwtjes
  • 150 edamameboontjes
  • 300gr broccoliroosjes
  • 300gr pasta naar keuze

Hoe maak je deze pasta?

  1. Blend alle ingrediënten voor de saus tot een romig geheel. Voeg indien nodig extra water toe om alles goed te kunnen mixen. Kruid bij met extra zout, peper of citroensap naar smaak
  2. Kook ondertussen de pasta in ruim kookend gezouten water
  3. Voeg 4 minuten voordat de pasta klaar is de broccoli toe aan het kookwater
  4. Laat tenslotte ook de erwtjes en edamameboontjes nog twee minuten meekoken
  5. Giet af en zet opzij
  6. Bak ondertussen de ui in een beetje olijfolie een viertal minuutjes. Voeg dan het fijngeknepen teentje look toe en bak nog tweetal minuten verder
  7. Voeg de pasta, groentjes, spinazie en de helft van de cashew-tofu saus toe (en indien nodig klein scheutje water) en meng alles
  8. Serveer met extra cashewnootjes, saus, voedingsgist en partjes citroen on the side

Laat me iets weten als jullie deze pasta proberen!

Smakelijk!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

1 Comment

  • Elena says:

    Lekker !! Ga ik zeker nog maken. Persoonlijk heb ik het wel graag pittig (volgens de meeste vriendinnen te pitte) , maar met wat extra peper, zout en citroen was dat snel opgelost. Dank je voor het recept !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *