Gevulde kerstpompoen
You say kalkoen, I say pompoen. Kalkoen, popoen, kalkoen, pompoen, let’s call the whole thing off.
Geen reden om het kerstfeest te cancellen dit jaar. Want in plaats van een gevulde kalkoen, roosteren we gewoon een flespompoentje. Veel vrediger, toch?
Ik vulde het pompoentje met drie-kleurige quinoa, gedroogd fruit, amandelen, en een handvol kruiden. Aangezien een pompoen mild van smaak is mag je de vulling best wel hard kruiden. Wees dus maar niet te zuinig met zout en peper.
Wat heb je nodig voor deze GEVULDE POMPOEN?
- 1 flespompoen, liefst bio
- 200gr OXFAM quinoa trio
- Handvol rozijnen
- Handvol dadels/abrikozen, ontpit en fijn gesneden
- Handvol geroosterde amandelen in grove stukken gehakt
- Handvol verse basilicum, fijngesneden
- Handvol verse bladpeterselie, fijngesneden
- Flinke snuif zout (oxfam kruidenzout)
Hoe maak je deze gevulde kerstpompoen?
Bereidingstijd 25 minuten + 1 uur in de oven
- Halveer de pompoen en haal de pitjes er uit. En gaar ze 35 minuten in een oven aan 180°C
- Kook intussen de quinoa gaar met een flinke snuif zout
- Meng de dadels, rozijnen, amandelen en verse kruiden onder de quinoa
- Schep wat extra vruchtvlees uit de pompoen en vul beide helften met de quinoa
- Bind de pompoen met keukentouw bij elkaar en laat nog een kwartiertje verder garen in een oven aan 180°C
- Serveer met tahin saus of pesto
Tahini saus voor bij de pompoen
- 5el tahin (of pindakaas)
- 1el agave
- 2el citroensap
- 3el water
- Flinke snuif zout
Alles mengen en naar smaak meer agave/zout/peper toevoegen