Hartige spinazie bladerdeegdriehoekjes
Ik maakte deze spinazie flapjes voor het eerst toen ik zestien was, toen nog met echte room. Ik denk naar een recept van Nigella lawson. Sindsdien hou ik het achter de hand voor een picnic of gemakkelijke hartige hap on the go. Het bladerdeeg is lekker luchtig wat goed past bij de vulling met spinazie, champignons en room.
Wat heb je nodig voor deze champignon-spinazie flapjes?
- 1 pak bladerdeeg, vierkant is het handigste (meeste bladerdeeg uit de supermarkt is vegan)
- 1el olijfolie
- 1 rode ui in fijne maantjes
- 150gr spinazie
- 150gr champignons, fijn gesneden
- 1 teentje look, geperst
- Zout&peper, snuif nootmuskaat
- 100ml plantaardige room (ik gebruikte de cuisine van alpro)
Hoe maak je deze spinazie flapjes?
- Verwarm de olie in een pan
- Bak hierin de rode ui en voeg na 2 minuutjes de champignons en de look toe
- Voeg tenslotte de room en spinazie toe en breng op smaak met flink wat zout en peper en de nootmuskaat
- Laat even op het vuur staan totdat de spinazie geslonken is en de vulling minder nat is.
- Snij het bladerdeeg in kleine vierkantjes, leg er 1 a 2 eetlepels vulling op en plooi toe
- Sluit de randjes af door ze nog eens extra om te plooien en bestrijk de driehoekjes met een beetje amandelmelk hierdoor worden ze na het bakken een beetje glanzend.