Parelcouscous salade

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

Salade met parelcouscous

Nog snel deze parelcouscous salade voordat de zomer helemaal voorbij is! De zongerijpte tomaten en paprika’s zijn nog op hun best en in mijn bloembakken staat de basilicum nog te pronken. Deze salade is mega gemakkelijk om te maken en ideaal als luie lunch of bijgerecht naast een warme tajine of ratatouille. Ook handig om mee te nemen in een bokaaltje in plaats van een brooddoos vol boterhammen met choco.

Parelcouscous is eigenlijk gewoon een grote versie van de standaard couscous maar ziet er net iets fancy’er uit. Ik koop hem meestal in de Marokkaanse winkeltjes bij mij in de buurt. Kan je de parelcouscous niet vinden dan kan je deze salade natuurlijk ook met spirelli’s, gewone couscous, of quinoa maken.

In dit geval hield ik het simpel door er gewoon wat verse basilicum, kerstomaten, rozijnen, geroosterde paprika, en sesamzaadjes onder te mengen. Maar natuurlijk is het ook lekker met wat extra olijven, opgelegde stukjes artisjok, geroosterde kikkererwten, pompoenpitten, rucola, ingelegde citroen, gegrilde tomaten… Of meng er eens een portie pesto onder voor een groene salade. Door de parelcouscous eerst even aan te bakken, krijg je een mooie volle ietwat notie smaak.

Ik heb altijd een potje gevriesdroogde saladekruiden in huis. (Ik koop die van mij in de lidl maar waarschijnlijk vind je dat overal wel: in degene die ik koop zit er look, bieslook, basilicum, peterselie en paprika.) Super handig als je een salade, dressing of soep wat extra smaak wil geven en geen verse kruiden in huis hebt.

 

Wat heb je nodig?

  • 300 gr parelcouscous
  • 2 el olijfolie
  • 3 paprika’s
  • 300 gr kerstomaten,
  • Verse basilicum
  • twee eetlepels sesamzaad (ik gebruikte zwarte sesam)
  • teentje look
  • scheutje olijfolie
  • halve kl zout
  • 1 el gevriesdroogde saladekruiden
  • optioneel: olijven, artisjok harten, kikkererwten, pesto, citroensap, zongedroogde tomaten

Hoe maak je het?

  1. Halveer de paprika’s, haal de pitten er uit, en leg ze op een bakplaat 15 minuutjes in een oven aan 200°C
  2. Verwarm een scheutje olie in een pot en bak de parelcouscous samen met het teentje look hier een drietal minuten in
  3. Voeg gezouten water toe volgens de verpakking en kook de couscous gaar
  4. Ontvel de afgekoelde paprika’s en snij deze in stukjes
  5. Halveer de kerstomaatjes en snij de basilicum fijn
  6.  Meng alles samen in een grote saladekom

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *