Pastinaak

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_mwwmpdnvv11snauf4o2_1280

Pastinaken uit de oven met agavesiroop

Als er mensen komen eten vind ik het heerlijk om heel de tafel vol lekkers te zetten: Grote komen vol salades, schotels met groenten, sauzen, stukken brood, dingen om te dippen.. en dan met z’n allen gezellig lang tafelen. Een echt hoofdgerecht ontbreekt er dan meestal waardoor de bijgerechten op zo’n avond de glansrol krijgen. Deze pastinaken zijn op zo’n moment ideaal: gemakkelijker kan niet en je kan ze op voorhand even stomen waardoor je ze vlak voor je aan tafel gaat gewoon even in de oven moet stoppen.

plantbased lunch

Hoe maak je ze?

  • Pastinaken wassen en halveren
  • Stoom ze een kleine tien minuten tot ze beetgaar zijn (als je dit maakt als een bijgerecht tijdens de feestdagen kan je het stomen al op voorhand doen)
  • Zet ze 15 min in de oven aan 180°C
  • Giet er een scheutje agavesiroop over en besprenkel met wat fleur de sel

Ook lekker met jonge wortels. Deze moet je niet eens halveren maar kan je gewoon in hun geheel gebruiken.

pastinaak

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *