pompoen-wortel-zoete aardappel soep + latte art ;-)

img_2823

Soupoccino

Zin in soep en tegelijkertijd ook zin in een cappuccino? Vanaf nu moet je niet meer kiezen! Gebruik gewoon wat gestoomde melk in je soep in plaats van dat typische scheutje room et voilà: een soupoccino! 😉 Ik testte al enkele melken uit en vond de havermelk van oatly of de amandelmelk van provamel het beste schuim geven, vooral omdat deze ook niet té zoet zijn. In plaats van basic croutons maakte ik een hartige pesto granola voor wat extra crunch. Vanaf nu hoeft soep nooit nog saai te zijn!

De soep zelf is super romig en zacht. Perfecte comfortfood als je het mij vraagt. Afhankelijk van wat je in huis hebt kan je de pompoen ook gemakkelijk vervangen door pastinaak, knolselder of rode biet.

savory-granola

soep-zoete-aardappel

Hoe maak je deze pompoen-wortel-zoete aardappel soep?

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • +- 250gr wortelen
  • +- 300gr pompoen
  • +-300gr zoete aardappel
  • 1 liter water
  • 2 koffielepels zout
  • snuif verse zwarte peper
  • optioneel (koffielepel paprikapoeder, koffielepel kurkuma, handvol peterselie)
  1. Stoof de ui aan in wat olijfolie en voeg na 4 minuten de look toe
  2. snij alle groenten in grove stukken en stoof even mee
  3. Voeg het water, zout en kruiden toe en laat koken tot de groenten gaar zijn (ongeveer 15min)
  4. mix de soep (ik doe dit in een blender voor een extra zachte soep maar je kan dit natuurlijk ook gewoon met een staafmixer doen)
  5. Voeg extra water toe naargelang de gewenste dikte van de soep
  6. kruid af met extra peper en zout

 

img_2804

Share on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *