Rode Linzen soep

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

rode linzen soep

De vastenperiode gaat vandaag van start en dat betekend ondertussen al enkele jaren dat ook de “dagen zonder vlees” vandaag ingaan. Voor wie een stapje verder wil gaan, zijn er vanaf dit jaar 3 extra uitdagingen: ten eerste minder voedselverspilling, ten tweede minder verpakkingen, en tenslotte meer seizoensgroenten.  In deze soep zorgen de linzen voor eiwitten waardoor ze een goede vleesvervanger zijn. Om afval te vermijden kan je deze linzen in bulk kopen in je plaatselijke biowinkel (ik haal ze zelf zo vaak mogelijk in het natuurhuis of de verpakingsloze robuust). De uien en wortels zijn dit seizoen op hun best maar daarnaast is deze soep ook ideaal om restjes pompoen, prei, raap, selder of biet in te verwerken.

rode linzen soep

2 uien, 6 wortels, 250 gr rode linzen, 2el graanmosterd, 2 liter water, olijfolie, 4 el rode currypasta, mespunt kurkuma, 2 blikken gepelde tomaten, 1 (of twee) bouillonblokje, zout, kokosroom, verse koriander, gefrituurde ajuintjes, (een radijsje voor de kleur)

  • Stoof de grof gesneden uien in wat olijfolie
  • Snij de wortels in grove stukken en stoof ze samen met de ui even aan
  • Voeg de linzen, de currypasta, kurkuma toe en laat enkele minuten al roerend stoven
  • Voeg water, bouillonblokje en de blikken tomaten toe en laat een half uurtje koken
  • Mix en voeg naar smaak graanmosterd, extra water en zout toe
  • Garneer met wat verse koriander, kokosroom, een fijngesneden radijsje en wat krokante ajuintjes

TIP: Let bij het kopen van de currypasta op dat er geen garnalen inzitten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *