salade met geroosterde broccoli, avocado & pinda

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Maaltijdsalade met geroosterde broccoli en pinda’s

tumblr_nmvbmz8nlc1snauf4o9_1280

twee handen vol jonge verse spinazie, halve geraspte wortel, paprika, halve avocado, handjevol geroosterde pinda’s, lenteui, broccoli, eetlepel pindapasta (of pindakaas), sap van halve limoen, chilivlokken, zout

  • Snij de broccoli in roosjes (bewaar de stam voor soep of stoofpotje) en rooster 15 min in oven aan 180℃
  •  Was en snij de overige groentjes fijn en doe deze in een kom
  • Doe er de ware broccoli bij, overgiet met de dressing en serveer meteen

tumblr_nmvbmz8nlc1snauf4o6_1280

  •  Maak de dressing door de pindapasta en het limoensap + zout en chilli door elkaar te roeren (voeg indien nodig klein beetje water toe).
  • Je kan het zout ook vervangen door n beetje lichte misopasta. Wil je het wat zoeter kan je agave toevoegen.
  •  Of blend de pindapasta met enkele dadels, een stukje gember, limoensap, miso en een beetje water tot een spicy sausje
  • tumblr_nmvbmz8nlc1snauf4o1_1280
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *