salade met geroosterde broccoli, avocado & pinda

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Maaltijdsalade met geroosterde broccoli en pinda’s

tumblr_nmvbmz8nlc1snauf4o9_1280

Wat heb je nodig voor deze salade?

  • twee handen vol jonge verse spinazie
  • halve geraspte wortel
  • 1 rode paprika in fijne reepjes
  • halve avocado
  • handjevol geroosterde pinda’s
  • 1 lenteui
  • halve broccoli

Voor de dressing:

  • 3 ontpitte medjool dadels (of 6kleine)
  • sap van halve limoen
  • 2eetlepels pindakaas (liefst 100%pinda en geen palmvet)
  • een duim gember
  • 1el shiro (blonde) miso

 

tumblr_nmvbmz8nlc1snauf4o6_1280

  1. Snij de broccoli in roosjes (bewaar de stam voor soep of stoofpotje) en rooster 15 min in oven aan 180℃
  2.  Was en snij de overige groentjes fijn en doe deze in een kom
  3. Maak de dressing door alle ingrediënten te blenden. Aangezien het resultaat heel afhankelijk is van hoe vast de pindakaas is, hoe straf de gember, hoe zoet de dadels, hoe sappige limoen en hoe zout de miso.. is het moeilijk om exacte hoeveelheden te geven. Proef en voeg naar smaak meer water, dadels, miso, pindakaas, zout of limoensap toe.
  4. Doe er de warme broccoli bij, overgiet met de dressing en de gecrushte pindas en serveer meteen

tumblr_nmvbmz8nlc1snauf4o1_1280

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *