Salade met krokante courgette
Salade van 1 courgette, handvol jonge spinazie, 1 lentebui, handvol braambessen, 1witte nectarine,2 vijgen, kleine rode biet, kwart pompoen met twee eetlepels pindakaas en krokante courgette
Vinaigrette van luikse stroop met balsamicoazijn en hennep-olie
- Zet de oven aan op 180°C
- begin met de pomoenstukjes want die moeten het langs garen
- Vroeger schilde ik mijn pompoen altijd wat een behoorlijk lastige klus is. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Even wassen is meer dan voldoende. De schil van een pompoen is even eetbaar dan de schil van een courgette of appel.
- Halveer de pompoen en haal de pitten er uit (die kan je dan roosteren, als je wil)
- Snij de pompen in stukken van twee a drie cm
- Smeer een klein laagje pindakaas erop
- Laat 25 minuten garen aan 180°C (de gaartijd hangt af van de grootte van de stukken dus prik af en toe eens met een vork om te kijken of ze al gaar zijn)
Maak daarna de krokante stukjes courgette:
- ik gebruikte een grote stevige courgette (grote courgettes zijn vaak iets houtachtiger en minder sappig hetgeen hier wel werkt)
- was de courgette en snij in kleine stukken
- meng 5eetlepels (el) water met 5el soyasaus, 2el olijfolie en 2 opgehoopte el maizena
- meng 10 el broodkruim met 2el sesamzaad, 2el lijnzaad en flink mespunt zout
- haal de stukjes courgette eerst door het maizena mengsel en dan door de broodkruim
- leg op een bakplaat en bak in 15minuten aan 180°C krokant
- Was in tussentijd de overige groenten en fruit
- Schil de courgette met een julienne snijder in sliertjes
- schil de rode biet en snij in kleine reepjes
- snij de witte perzik in vier, haal de pit er uit en snij verder in hapklare blokjes
- voeg de spinazie, stukjes vijf en braambessen toe
- maak de vinaigrette door 2 grote eetlepels luise siroop los te roeren met drie eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels hennep-olie