Scrambled tofu

Meestal eten wij havermout of sojayoghurt als ontbijt, maar als we lekker vers zuurdesembrood in huis hebben, starten we onze dag graag met deze scrambled tofu. Als je goede stevige tofu koopt, duurt deze vegan versie maken even lang als een echt roerei bakken. Zo’n warme pan vol lekkere scrambled tofu is echt krachtvoer. De tofu zit boordevol proteïnen waardoor je er een hele tijd tegenaan kunt. Als je helemaal wilt gaan voor een echte eismaak, kun je Kala Namak of zwart zout toevoegen. Door de zwavel heeft Kala Namak een typische eigeur en eismaak.

Dit receptje is slechts een basis waarop je zelf gemakkelijk kunt variëren. Wij vinden deze lekker met champignons, maar voeg bijvoorbeeld ook eens paprika, spinazie, kerstomaten of oregano toe.

  • 2 el olijfolie
  • 1 pak tofu (liefst stevige, bv. biotofu van Boni)
  • 1/2 kl kurkuma
  • snuif lookpoeder
  • flink wat peper en zout
  • extra’s: bv. lente-ui, 1/2 rode ui, champignons, 1/2 paprika, handvol kerstomaatjes, verse spinazie…
  • optioneel: 1 el voedingsgist
  • optioneel: Kala Namak zout of gerookt zout
  1. Zet een pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in.
  2. Bak de ui, champignons, paprika, tomaat.
  3. Plet de tofu of knijp de tofu fijn met jouw handen boven de pan.
  4. Voeg al bakkend alle kruiden toe.
  5. Bak een vijf à tien minuutjes en eet met wat brood of een flinke portie groenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *