Springrolls

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_moxenalznh1snauf4o2_r1_1280

Springrolls

filodeeg, 1 a 2 wortel(s), 1 rode paprika, 1ui, 1 courgette, soyasaus, 150gr glas noedels (van mung bonen), 200gr soyascheutjes, teentje look, zout

  • Zet water op om de noodels te koken
  • Snij al de groenten met een julienne-snijder extra fijn, was de soyascheutjes
  • verhit een beetje kokosvet (of olijfolie) in een wok en bak de ui en look
  • Voeg de andere groenten en een scheutje soyasaus bij de ui en bak 5 minuutjes tot ze beetgaar zijn
  • voeg de gekookte noedels toe en roer alles door elkaar
  • vul een vel filodeeg met 2 a 3 eetlepels van de groenten en rol op
    (zorg wel dat de vulling niet té nat is)
  • bak de loempia’s 20 minuutjes aan 180°C in de oven tot ze krokant zijn (ze kleuren niet echt bruin tenzij je ze insmeert met extra olie) of frituur ze enkele minuten
  • serveer met zoetzure chilisaus

 

(Op de bovenste foto zie je mijn huisgemaakte loempiasaus. Die was al wel lekker als eerste experiment maar toch nog wat raar qua dikte. Zodra ik het perfecte recept ervoor heb gevonden zie je t hier wel verschijnen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *