Tarte tomate van CAMION

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan Tomato tart van Camion

Nu wel door de quarantaine niet meer naar buiten mogen, worden er hier over-uren gedraaid in onze eigen keuken. Deze week testte ik deze Tomato Tart uit naar het receptje van onze favoriete vegan lunch/apero/dinner/koffie-plek uit Antwerpen. Als je nog niet in Camion bent geweest, raad ik aan om het helemaal bovenaan je To-go lijstje te zetten, voor wanneer heel deze Corona-storm is gaan liggen. En iedereen die er al wel is geweest, weet waarover ik spreek. De koffie is er perfect gezet, de gerechtjes zijn er om gezellig te delen, de ingrediënten lokaal én seizoensgebonden, de wijntjes zijn er natuurlijk… En de toast Camion is nu al legendarisch. Kortom: echt een top-plek voor iedereen die van plantaardig eten houdt.

En dit taartje past perfect binnen hun filosofie: nu fuzz, past perfect bij dit warmere lenteweertje, en zo lekker dat we onze vingers erbij aflikten.

Wat heb je nodig voor deze tomaten taart?

  • 1 rol vegan bladerdeeg (de meeste bladerdegen uit de supermarkt zijn sowieso al plantaardig, vooral de goedkope)
  • 1el mosterd
  • 1 teentje look
  • 1 kleine rode ui
  • 5 tomaten
  • 1 handvol vegan feta (die van violife is onze favoriet)
  • 1 handvol pijnboompitten (die van ons waren op dus gebruikte ik zonnebloempitjes)
  • 1 handvol basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl appelazijn
  • scheutje olijfolie
  • scheutje agavesiroop
  • maanzaad/zwart sesamzaad

Hoe maak je deze vegan tomaten tart?

  1. Verwarm je oven op 200°C
  2. Rol je bladerdeeg uit en leg met een bakpapiertje in een taartvorm
  3. Smeer de mosterd uit over de bodem
  4. Pers het teentje look en verdeel over de bodem
  5. Verkruimel de feta er over, strooi er de oregano over en breng op smaak met wat zout en peper
  6. Was en snijd de tomaten en rode ui in schijven en verdeel deze over de taartbodem
  7. Strooi er nog wat extra feta over en breng op smaak met appelazijn, agave, olijfolie, zout en peper
  8. Plooi de randen van het bladerdeeg over de tomaatjes en strooi wat maanzaad of zwarte sesam over de randjes
  9. Bak 25 minuten aan 200°C
  10. Strooi er de pijnboompitjes over en bak nog 5 minuten verder
  11. Haal het taartje uit de oven en werk af met verse basilicum en desgewenst nog wat extra feta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *