Tartelette met rode ui
Deze rode ui-taartjes van bladerdeeg met humus zijn een hartig hapje. Ze staan mooi op je feesttafel!
Ik maakte ze voor FAIR! het Oxfam magazine naar aanleiding van kerst.
Wat heb je nodig voor deze tartelettes met rode ui?
-
1 rol bladerdeeg (de meesten uit de supermarkt zijn plantaardig by default)
-
1 blik kikkererwten
-
2el tahin
-
3el olijfolie
-
Peper en zout
-
2el citroensap
-
1 el knoflook pasta of 2 teentjes look
-
3 rode uien in schijfjes of partjes gesneden
-
2 el agavesiroop
-
2 el OXFAM olijfolie
-
2 el witte balsamico azijn
Hoe maak je deze rode ui taartjes?
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oven
- Blend de kikkererwten, tahin, olijfolie, zout, peper en citroensap tot een smeuïge houmous
- Meng de agavesiroop met de olijfolie en balsamico azijn
- Snij het bladerdeeg in vierkantjes, besmeer met een laag houmous, leg er daarna schijfjes rode ui op, besprenkel met het agave-olie-azijn sausje en bak 20 minuten in een oven aan 180°C
- TIP: maak een dubbele hoeveelheid houmous en serveer dit met de focaccia