Vegan ceasar salad

Een van de grootste klassiekers onder de salades en wereldwijd bekend en bemind: de Caesar salad. Deze salade is simpel, maar verrassend lekker. Ook al wordt Caesar salade nu vaak met kip geserveerd, traditioneel was hij veggie. Het geheim van een goede Caesar salad zit in twee ingrediënten, de eerste is een goede crunchy sla, bijvoorbeeld knapperige romaine sla, én een mooie romige dressing die ervoor zorgt dat alle smaken goed bij elkaar komen. 

Salade:

  • 2 kroppen Romaine sla, in stukjes gesneden
  • geroosterde kikkererwten
  • croutons
  • caesar dressing
  • vegan parmezaan (violife of zelfgemaakt)
  • optioneel: 2 avocado’s

Geroosterde kikkererwten:

1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

1 el olijfolie

1/2 kl paprikapoeder

1/2 kl kurkuma

snuif lookpoeder

flinke snuif zout

Caesar dressing:

  • 4 el mayo of 3 el hummus + 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 kl graanmosterd
  • 1/2 kl lookpoeder of 1 geplette teen look
  • 2 el voedingsgist
  • 2 kl kappertjes, geplet
  • flinke snuif peper en zout
  • optioneel: 1 el gefermenteerde appelazijn 

Vegan parmezaanstrooisel:

  • 150 g cashews
  • 1 kl zout
  • 4 el voedingsgist
  • optioneel: 1/2 kl lookpoeder
  1. Was de sla en snijd in stukken.
  2. Schep alle ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten door elkaar op een bakplaat en bak 20 minuten op 180°C.
  3. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
  4. Snijd fijne plakjes parmezaan van een blok Violife of maak zelf parmezaanstrooisel door cashewnoten, zout, voedingsgist en lookpoeder in een foodprocessor te malen tot je een grof strooisel hebt. In een afgesloten glazen potje blijft dit 4 weken houdbaar. Lekker bij pasta’s en salades.
  5. Doe de sla, dressing, croutons kikkererwten en parmezaan in een kom en serveer meteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *