VEGAN HAMBURGER

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

Vegan burgers

Regenboog burgers met zelfgemaakte zongedroogde tomaten broodjes. Omdat de oven toch al aanstond om de broodjes te bakken, roosterde ik in één klap ook wat pastinaak, rode biet en paprika, deze geven de burgers een extra hartige groentenboost. Wil je er een complete maaltijd van maken? Zoete aardappelfrietjes maken het plaatje compleet! Vroeger bevatten de meeste veggieburgers nog al te vaak dierlijke eiwitten of kaas. Gelukkig komt hier steeds meer verandering in en worden de recepten van de vleesalternatieven aangepast naar 100%plantaardig. Joepie! Deze vegan burgers bijvoorbeeld haalde ik uit de diepvries van Colruyt. Ook al eten we niet elke dag een vleesvervanger (meestal eten we linzen, bonen, quinoa, tempeh of tofu), toch vind ik het handig om wat instant dingen in huis te hebben voor die momenten dat het iets vlugger mag gaan. Vegan fastfood? OH JA!

Wat heb je nodig voor deze burgers?

  • 1 pastinaak
  • 1 grote rode biet
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • handvol rucola
  • paar radijzen
  • handvol verse koriander
  • ketchup en/of bbq saus
  • optioneel: ingelegde ui of zoetzure augurk

voor de broodjes:

  • 150gr bloem
  • 4 zongedroogde tomaten + 4 el olie uit de bokaal
  • 120ml water
  • flinke snuif zout
  • 1 kl bakpoeder
  • optioneel: 1/2 kl paprikapoeder, Provençaalse kruiden

Hoe maak je deze burgers?

  1. Schil de pastinaak , rode biet en snij ze samen met paprika in grote plakken
  2. Doe de groenten in een ovenschaal besprenkel met wat olie en bak in de oven aan 180°C totdat ze gaar zijn
  3. Maak de broodjes door de bloem, zout en bakpoeder (en kruiden) te mengen en er dan de fijngesneden tomaten, olie en water onder te mengen
  4. Bak de broodjes af in een oven aan 180°C afhankelijk van hoe groot je ze maakt duurt dit een 15 a 20 tal minuten
  5. Steek de burgers 10 minuten voordat de groenten en burgers klaar zijn mee in de oven
  6. Was de rucola, koriander, radijzen en tomaat en snij deze fijn
  7. Haal alles uit de oven
  8. Snij de broodjes in twee en beleg ze met de groenten, de burger en een flinke portie ketchup

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *