Vegan ricebowl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan sushi bowl

Sushi, maar dan in een kommetje. Waardat smoothiebowls vaak meer tijd kosten dan een gewone simpele smoothie zijn deze sushibowls net veel gemakkelijker dan hun oorspronkelijke variant: geen gerol, geen geplooi, gewoon alle ingrediƫnten in een bowl en smullen maar.

Wat heb je nodig voor deze sushi bowl?

  • 1 kop sushi rijst
  • 2 koppen water
  • 2 el rijst azijn
  • 1 el agavesiroop of meer naar smaak
  • 1 el mirin
  • zout
  • 1 avocado
  • 200gr stevige tofu
  • 2el kokosolie
  • zout
  • fijn gesneden groenten bijvoorbeeld: lente ui, wortels, komkommer, paprika, mango, gebakken aubergine..
  • om erbij te serveren: sojasaus, tamari, gebakken uitjes, koriander, wasabipasta, opgelegde gember..

Hoe maak je deze rijstbowl?

  1. Spoel de rijst onder stromend water
  2. Kook de rijst een twintigtal minuten in een gesloten pot. Voor de typische smaak voeg je naar eigen smaak rijstazijn, mirin, zout en agavesiroop(of suiker) toe. Zet het vuur zachter zodra het water begint te koken. De rijst is klaar als hij beetgaar is. (Voeg indien nodig wat extra water toe.)
  3. Laat de rijst na het koken nog een tien minuten met gelote deksel nagaren en laat daarna verder afkoelen.
  4. Snij ondertussen de tofu in plakjes en bak deze in de kokosolie krokant, breng op smaak met zout
  5. Serveer de kommetjes rijst met de tofu reepjes, fijn gesneden groenten, een halve avocado, uitjes, en toppings on the side

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *