Vegan “vleesbrood”

tumblr_myndr2fOli1snauf4o4_1280

Dit plantaardige ‘vleesbrood’ is zowel lekker als hoofdmaaltijd met groentjes, gezellig als lunch met warme kriekjes of gemakkelijk op de boterham.

tumblr_myndr2fOli1snauf4o1_1280

Ingrediënten

2 koppen gekookte gele linzen, 250 gr champignons, 1 ui, bosje platte peterselie, halve kop ketchup, 1 kop instant haver, 3el soyasaus, 3 el edelgist, 2 el tahin, zout, tijm, oregano, basilicum en peper naar smaak

  • meng voor de topping een halve kop ketchup met 2 el soyasaus (en harissa)
  • bak de fijngesneden champignons
  • meng alle ingrediënten
  • bekleed een bakvorm met bakpapier. doe de linzenmengeling erin en bedek met een laag ketchup-soyasaus
  • bak 30 minuten aan 180°C
Share on Tumblr

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *