Dit weekend beloofd het laatste zomerse weekend te zijn voor de herfst zich volledig zal laten gelden. Tijd voor nog één laatste dans met de zon. Nog één laatste afscheid van de zomer. Nog één keer abrikozen. Voordat we ons volledig overgeven aan het appel en peren seizoen. En om de overgang wat te verzachten toch al een crumble; zomers en toch warm genoeg om er een ijsje bij te kunnen eten. De abrikozen zijn uit zichzelf al erg zoet dus hebben niet veel extra suiker nodig. De pompoenpitten en amandelen geven deze crumble een hartige crunch. Ideaal als afsluiter van een zondagse brunch in de tuin of als nagerechtje ‘s avonds cosy in de zetel met een dekentje.
Lekker met een bolletje (zelfgemaakt) ijs. Je kan bijvoorbeeld het recept van dit walnoot-ijs gebruiken en de walnoten vervangen door amandelen.
1kg abrikozen, 100 gr palmsuiker, 100gr haver, 100gr bloem, 50gr pompoenpitten, 50gr amandelschaafsel, 2 el kokosvet, 2 el koud water, flink mespunt zout, snuif kaneel
- Was en ontpit de abrikozen, doe ze in een ovenschaal
- Kneed de overige ingrediënten tot een kruimelig deeg (zoet en zout het extra bij naar smaak)
- bak 50 min in een oven aan 180°C of tot de abrikozen gaar zijn en de crumble goudbruin is
Als je geen abrikozen meer kan vinden kan je deze crumble natuurlijk ook maken met pruimen, vijgen, perziken, appels of peren…