Amandel-Perentaart

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_mtjvr0xtm51snauf4o1_1280

Peren frangipane-taart

Ik vind niets heerlijker dan een huis dat lekker ruikt naar taart die in de oven staat te bakken en bruinen. Zeker nu het buiten kouder wordt, kan ik me verwarmen aan die geur alleen al. Peer en amandel zijn prima vrienden van elkaar. En bladerdeeg maakt alles altijd  in één klap feestelijker.

tumblr_mtjvr0xtm51snauf4o2_1280

Pak bladerdeeg, 2 grote peren in schijfjes gesneden, 250 gr bloem (ik gebruikte speltbloem), 200 gr rietsuiker, 150gr margarine, 150gr amandelmeel, scheutje appelazijn, 200ml amandelmelk (of soyamelk), flink mespunt zout, koffielepel bakpoeder, snuif kaneel, eetlepel vanillearoma

  • laat de margarine smelten met het appelazijn, vanille en de amandelmelk (smelten is genoeg, laat het zeker niet te warm worden)
  • meng in een andere kom de suiker, bloem, zout, amandelmeel, bakpoeder en kaneel
  • meng de margarine bij de droge ingrediënten (probeer zo weinig mogelijk te roeren)
  • bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg
  • vul met het deeg en steek de schijfjes peer zijdelings in het deeg
  • bak 50 min aan 180°C

(k gebruikte minder suiker en voegde er 100gr zelfgemaakte peer-vanille confituur aan toe)

tumblr_mtjvr0xtm51snauf4o3_1280

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *