Appel chia haver pannenkoeken

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Appel chia haverpannenkoekjes

Mijn ultieme zondagochtend gevoel? Lekker lang uitslapen en dan gezellig pannenkoekjes bakken. Zalig, toch?! Deze pannenkoekjes zijn heerlijk herfstig met de appeltjes en kaneel. De chia-zaadjes zorgen voor een gezonde portie omega-3 vetzuren en voedingsstoffen. Het perfecte excuus om toch nog een pannenkoekje extra op je stapeltje te leggen. 😉 Hou je de pannenkoekjes graag volledig glutenvrij? Gebruik dan 150 gr havermout ipv 100gr havermout en 50gr tarwebloem.

De pannenkoekjes zijn door de appeltjes, kaneel en rozijntjes in het deeg op zichzelf al redelijk zoet. Maar wil je echt all the way gaan dan eet je ze hoog opgestapeld met wat gekarameliseerde appeltjes en een lekkere scheut ahornsiroop on top. Mhmmmmm

 

Wat heb je nodig voor deze appel chia pannenkoekjes?

  • 100gr haver
  • 50 gr bloem
  • 250ml plantaardige melk
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 el chiazaad
  • 1 geschilde appel in grove stukken
  • 30gr rozijnen
  • Flinke snuif zout
  • optioneel: snuif kaneel
  • beetje kokosolie of zonnebloem olie om te bakken

Hoe maak je deze haver pannenkoekjes?

  1. Doe alle ingrediënten samen in een blender en maal ze fijn tot een deeg. Afhankelijk van de blender kan je soms best de haver al eens fijn malen tot meel voor je de andere ingrediënten erbij doet.
  2. Laat het beslag een vijftal minuten staan zodat het goed kan binden
  3. Warm een beetje olie op in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin
  4. Lekker met wat gebakken appeltjes en (opgewarmde) ahornsiroop

Hoe maak  je de gekarameliseerde appeltjes?

  1. Smelt een eetlepel kokosolie in een pannetje op een middelhoog vuur
  2. Schil een appeltje en snij het in kleine dobbelsteentjes
  3. Bak de appelstukjes een vijftal minuten
  4. Voeg 2 el rietsuiker of bruine suiker toe en een snuifje zout
  5. Bak tot de suiker is opgelost en de appeltjes beginnen karameliseren

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *