Bounty balls

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

Bounty balls

Bounty’s waren als kind altijd mijn favoriete snoepreep en als ik in de winkel iets moest gaan halen voor mijn mama dan durfde ik ook wel regelmatig eens stiekem een chocoladereep met kokosvulling te kopen om die dan onderweg naar huis helemaal op te smikkelen.

geen betere combi dan kokos en chocolade, toch? Al denk ik dat ik momenteel toch eerder op team Snickers ben overgeschakeld, haha. Anyway, deze balletjes zijn gemakkelijk en leuk om te maken en nog leuker om in huis te hebben. 🙂

 

Wat heb je nodig voor deze bounty balls?

  • 200gr kokosrasp
  • 25gr amandelmeel
  • 90ml agavesiroop
  • 100ml gesmolten kokosolie
  • 75ml volle kokosroom
  • 1/4e kl zout
  • 1 el vanille extract
  • 150gr gesmolten chocolade om de balletjes in te soppen

Hoe maak je deze bounty balls?

  1. Kneed alle ingredienten en voeg extra kokosrasp of kokosroom toe als het degene te droog of te vochtig is. Het kokosmengsel zou redelijk kleverig moeten zijn zodat je het in balletjes kan rollen.
  2. Schep bolletjes uit het deeg en druk deze stevig aan
  3. Zet de kokosballetjes in de vriezer totdat ze volledig zijn uitgehard, normaal gezien duurt dit minstens 4 uur maar best overnacht
  4. Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf oven en dompel alle balletjes één voor één onder
  5. Bewaar de bounty balls in de koelkast of diepvries

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *