Chocholade granola

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan chocolade granola

Wat kan ik zeggen? Dit is de lekkerste, verslavendste granola ooit. Hij is super gemakkelijk en snel om te maken en je kan het recept gerust aanpassen afhankelijk van wat je in huis hebt door bv de boekweit te vervangen door extra noten of pompoenpitten.

Elke keer dat ik deze granola maak is hij zo op. Ik at hem in dit geval met yoghurt (alpro), bloedappelsien, frambozen, pindakaas, banaan en een paar zoute pistachenootjes.

 

Wat heb je nodig voor deze vegan chocolade granola?

  • 150gr groffe havervlokken (liefst geen instant)
  • 50 gr boekweit
  • 50gr gehakte noten
  • 25gr kokoschips
  • 25gr kokosrasp
  • 50ml gesmolten kokosolie
  • 30gr cacaopoeder
  • 20gr gepofte rijst of gerst
  • 100gr rietsuiker of palmsuiker
  • 1/2 kl vanille poeder of vanille extract
  • Flinke snuif kaneel
  • 1/4 kl zout
  • 2el water
  • 50gr pure chocolade in stukken

Hoe maak je deze chocolade granola?

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade, onder elkaar. Voeg indien nodig nog een extra lepel water toe. De granola mag niet droog meer zijn maar zéker niet nat.
  2. Doe de granola op een bakplaat en spreidt ze goed uit.
  3. Bak 20 minuten aan 165°C, check na 20 minuten al eens, en laat indien nodig nog iets langer bakken.
  4. Haal de granola uit de over en strooi er de chocolade over.
  5. Laat volledig afkoelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *