Chocolade ganache taart

Chocolade ganachetaart

Deze ganachetaart is eigenlijk een soort grote praline maar dan in taartvorm. De rijke chocoladevulling past heerlijk bij het krokante notige korstje. Wil je helemaal all the way gaan dan kun je deze taart serveren met wat vegan slagroom en rood fruit. De taart is glutenvrij en bevat weinig suiker maar toch is het een echt snoepje. Je ziet het aan de foto dat Nala en Iggy hun vingers alvast niet konden thuishouden. Dit is dan ook de enige foto die we van het taartje konden nemen voordat Nala zich niet meer kon inhouden en haar gezicht in de ganache plantte. 

Taartbodem:

  • 165 g haver
  • 135 g blanke amandelen of hazelnoten
  • 100 ml kokosolie
  • 100 ml agavesiroop
  • flinke snuif zout

Ganache:

  • 250 g pure chocolade
  • 250 ml kokosmelk
  1. Maal de haver en de noten in een foodprocessor tot meel. Voeg kokosolie, agave en zout toe en meng alles door elkaar. Indien het deeg te kruimelig is, kun je een klein beetje water toevoegen.
  2. Rol het deeg (tussen twee bakpapiertjes) dun uit en bekleed er de taartvorm mee.
  3. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de bodem goudbruin is.
  4. Smelt ondertussen de chocolade en de kokosmelk au bain-marie. Vul de afgekoelde taartbodem met de chocolade ganache en laat opstijven in de koelkast. 

Foto’s door Trix Eden Breuls voor mijn boek PLANTENETERS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *