Chocolade ganache taartjes

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan chocolade ganache taartjes

Het lijkt wel of ik de laatste tijd leef op chocolade want als ik naar mijn laatst geposte recepten kijk is het al cacao wat ik zie. Van brownie, tot chocolade granola, peanutbutter cups en nu deze ganache taartjes. Ik ben blij dat ik niet moet kiezen welke ik het lekkerste vind want ze zijn alle vier écht de max.. Dus misschien moeten jullie maar laten weten welk receptje jullie het meeste smaakt?

Wat heb je nodig voor deze chocolade ganache taartjes?

  • 55gr havermeel (kan je ook zelf maken met een blender of foodprocessor)
  • 45gr amandelmeel
  • 50ml kokosolie
  • 25gr palmsuiker (ik gebruikte die van candico sugars of the world)
  • 1el water
  • snuif zout
  • 150gr pure chocolade
  • 50ml amandelmelk
  • optioneel: opklopbare room (ik vind die van alpro lekker) + eetlepel agavesuiker + rode vruchten

Hoe maak je deze vegan chocolade taartjes?

  1. Kneed het havermeel, amandelmeel, kokosolie, palmsuiker, water en zout tot een daag. Voeg indien te kruimelig een klein beetje extra water toe.
  2. Rol het deeg (tussen twee bakpapiertjes) heel dun uit en bekleed er de taartvorm(pjes) mee
  3. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C of tot ze goudbruin zijn
  4. Smelt ondertussen de chocolade en de amandelmelk au-bain-marie of in de micro golf met 30sec interval en elke keer tussendoor even roeren.
  5. Vul de afgekoelde taartbodempjes met de chocolade ganache en laat opstijven in de koelkast
  6. Klop, indien gewenst, de slagroom vlak voor het serveren op met een beetje suiker.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *