Chocolade-karameltaart

Deze ganachetaart is een grote praline … maar dan in taartvorm. De rijke chocoladevulling en pindakaramel past heerlijk bij het krokante notige korstje. Wil je helemaal all the way gaan dan kan je deze taart serveren met wat vegan slagroom en rood fruit.

Hoewel dit taartje aanvoelt als een decadente treat is het toch zonder geraffineerde suiker en glutenvrij.

Ik maakte dit recept voor het FAIR magazine van Oxfam. Daarom vind je hieronder enkele links naar enkele eerlijke oxfam producten.

Wat heb je nodig voor deze chocolade karamel taart?

Hoe maak je dit vegan chocolade Karamel taartje?

  1. Maal de haver en de noten tot een meel. Voeg kokosolie, agavesiroop en zout toe. Meng alles door elkaar. Indien het deeg te kruimelig is kan je een klein beetje water toevoegen.
  2. Rol het deeg (tussen twee bakpapiertjes) dun uit en bekleed er de taartvorm mee
  3. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C of tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen.
  4. Meng de pindakaas, agavesiroop, kokosolie en zout tot een karamel laag. Vul de afgekoelde taartbodem met de karamel. Zet deze een uurtje in de diepvries.
  5. Smelt ondertussen de chocolade en de kokosmelk au-bain-marie. Giet de chocolade ganache over de laag karamel en laat opstijven in de koelkast (1u).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *