Coupe framboise

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_ndlzdkFVGu1snauf4o1_1280

Coupe framboise

Dit weekend beloven ze eindelijk wat zon. Dat vraagt om een ijsje. Dit frambozen en vanille ijsje heb je in een handomdraai gemaakt en is bovendien helemaal plantaardig, vetvrij, rauw en zonder geraffineerde suikers.

De hoeveelheid van het receptje is genoeg voor twee coupes. De tijd om het te maken is afhankelijk van de blender/mixer. Ik mix alles gewoon in een grote bokaal met een staafmixer en dan doe ik er niet langer dan vijf minuten over. De sugarfree natuuryoghurt van provamel houdt het gerechtje suikervrij en calorie arm (in vergelijking met bv. kokosroom). Maar ook lekker om bijvoorbeeld met een vanillevariant te experimenteren. Door yoghurt te gebruiken blijven de bollen ‘steviger’, maar als je geen soyayoghurt in huis hebt kan er ook plantaardige melk worden gebruikt. 

tumblr_ndlzdkFVGu1snauf4o3_r1_1280

3 bananen (gepeld, in stukjes gesneden en ingevroren), 100gr ingevroren frambozen, vers vanille merg (of vanillearoma), scheutje plantaardige melk of yoghurt, raw cacaonibs en kokosschaafsel als topping.

– Mix/blend de bananen met de vanille en een scheut melk of yoghurt (ik gebruikte de bio sugarfree yoghurt van provamel) tot een romig ijs.

– Schep de helft van dit vanille-ijs al in de ijscoupes

– Voeg bij de rest de bevroren framboosjes toe en mix nogmaals

– Voeg een bol frambozenijs bij de coupes toe en werk af met cacaonibs/kokosschaafsel/verse frambozen

TIP: Vervang de frambozen eens door ingevroren aardbeien of bosvruchten.

Meer zin in chocolade? Vervang de frambozen dan met een extra bevroren banaan en een grote eetlepel (rauwe) cacaopoeder. En gebruik als je geen yoghurt in huis hebt  hazelnoot- of macademiamelk.

tumblr_ndlzdkFVGu1snauf4o5_r1_1280

Scoor op de plaatselijke markt of buurtwinkel (over)rijpe bananen aan een spotprijsje en zorg dat je altijd een voorraadje in de diepvries hebt zitten. Door heel rijpe bananen te gebruiken wordt je ijs, smoothie, milkshake of bananenbrood achteraf van nature lekker zoet en vaak zijn deze bananen ook goedkoop te vinden (ik vind ze regelmatig aan 50c/kg en dan sla ik meteen een hele voorraad in). Naast bananen heb ik ook altijd een portie ingevroren rode vruchten en frambozen in huis; altijd handig en lekker in een verfrissende smoothie, warme havermout, cake of in dit geval in een ijsje. Ik haal mijn bosvruchten meestal in de colruyt (€2,50/kg) en in de zomer kan je deze rode vruchten ook goedkoop vinden in aldi & lidl.tumblr_ndlzdkFVGu1snauf4o2_r1_1280

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *