De beste vegan chocolade cake ooit

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Beste chocolade cake ooit

Deze chocoladecake is zó goed dat hij gemakkelijk wint van traditionele recepten. Ik maakte deze taart al tien keer en iedereen was telkens enthousiast. Deze taart is een echt chocoladebom. Vol van smaak en lekker zacht. Ik maak altijd wat te veel van de chocomouse zodat ik een potje kan opzij houden om zo op te eten.

Het recept vraagt om hete koffie, deze laat de cacao bloomen: het versterkt de chocoladesmaak zonder dat je de koffie écht proeft.

Wat heb je nodig voor deze vegan chocoladecake?

  • 250ml plantaardige melk
  • 1 el appelazijn
  • 240gr bloem
  • 120gr cacao
  • 300gr rietsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 kl baksoda
  • flinke snuif zout
  • 1el vanille aroma
  • 250 ml hete straffe (Fairtrade) koffie
  • 180 ml neutrale olie zoals kokos of zonnebloemolie
  • 200ml vegan opklopbare room (bijvoorbeeld alpro) +50ml plantaardige room voor de ganache
  • 100gr pure chocolade +75gr chocolade voor de ganache
  • 2 el vanillesuiker

Hoe maak je deze vegan chocoladetaart?

Bereidingstijd: 25min + 25 minuten bakken + 3 uur afkoelen

  1. Meng de melk met de azijn en zet even aan de kant
  2. Meng de bloem, cacao, suiker, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar
  3. Giet er de vanille, hete koffie, olie en melk bij en roer door elkaar met een garde tot een lopend maar egaal deeg
  4. Vet twee springvormen in en verdeel het deeg. (heb je maar 1 springvorm dan kan je het deeg ook in twee keer bakken.) Bak 20a25 minuten (afhankelijk van grote van bakvorm) in een oven aan 180°C totdat je een prikker in de cake kan stoppen en hij er droog komt. Laat de cake afkoelen en leg hem met de platte kant naar boven op een bord of taartplateau.
  5. Smelt de chocolade au bain marie of aan lage wattage in de microgolfoven laat daarna een beetje afkoelen
  6. Klop de room op met de suiker en meng er dan de gesmolten chocolade onder.
  7. Bedek de onderste cake met een dikke laag chocomouse en laat afkoelen in de koelkast. Leg het tweede stuk cake er pas bovenop als de chocomouse is opgesteven. (Je kan de room ook eerst laten opstijven in de koelkast voordat je deze op de cake doet.
  8. Maak een chocolade ganache door 50ml plantaardige room en 75gr chocolade samen au bain Marie te smelten
  9. Giet de ganache over de taart.
  10. Je kan de taart verder versieren met frambozen, aardbeien, gehakte noten, chocoladeschaafsel of een ganache van vegan witte chocolade voor een extra feestelijk effect.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *