Fluffy vegan american pancakes
Ik zou gerust elke dag pannenkoeken kunnen eten en ik ben hier thuis niet de enige die er zo over denkt. We lijken wel de drie beertjes met elks ons stapeltje fluffy american pancakes. Ik postte eerder al enkele pannenkoek repten voor onder andere deze met appels, blauwe bessen, groentepannenkoeken, spinaziecrepes of chocoladepannenkoeken. Maar besefte plots dat er nog geen basis recept op de blog stond, dus bij deze: reuzegemakkelijke, luchtige plantaardige american pancakes. Om handen en vingers bij af te likken.
Wat heb je nodig voor deze vegan pannenkoeken?
- 120gr haverbloem (kan je ook zelf maken door havervlokken fijn te blenden) of een bloem naar keuze
- 1 el suiker (palmsuiker, rietsuiker of witte)
- 1/2e kl bakpoeder
- 200ml amandelmelk
- 1 el olie (kokos, zonnebloem, rijst of arachide) + beetje extra om te bakken
- snuif zout
- 1/2 kl appelazijn (om beter te laten rijzen)
Hoe maak je deze vegan pancakes?
- Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar
- roer er daarna de amandelmelk, olie en appelazijn door
- Laat het deeg vijftal minuten rusten
- Laat een pan goed warm worden
- Bak de pannekoekjes in een beetje olie tot ze aan beide zijden goudbruin zijn
- Eet met vers fruit, chocoladesaus, ahornsiroop, compote, kokosslagroom, poedersuiker…
3 Comments
Dag Elisabeth,
Heel lekkere receptjes hier op je blog, tof! Ik maak er regelmatig iets van.
Bij deze pannekoeken kwam ik een probleempje tegen.. als ik alles volg zoals je schrijft krijg ik een veel te droge deeg, meer zoals voor koekjes. Kan het zijn dat de hoeveelheid melk niet klopt? Ik heb zelfgemalen havervlokken gebruikt, rijstmelk en zonnebloemolie en verde zoals aangegeven.
Benieuwd naar je reactie!
Groetjes
Ooooh natuurlijk dat ziet er véél te weinig melk uit! Zal zeker iets fout hebben overgetypt uit mijn schriftje waarin ik tijdens het koken alles opschrijf. Ik pas het zo snel mogelijk aan! Sorry he!
ik vermoed dat het gewoon andersom moet zijn: 120gr bloem op 200ml melk. 🙂