frambozen- & vanilleijs met aardbeien

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_nr10skjnyz1snauf4o2_1280

Vanille-frambozen ijs met aardbeien 

Gemakkelijk en snel om te maken en bovendien volledig rauw en suikervrij. Altijd een winnaar! Niet voor niets dat iedereen op instagram er gek van is. 

Ik geloofde de ‘nicecream’-hype eerst ook niet, tot ik het uitprobeerde en een hele zomer niets anders at.

4 rijpe bananen, klein beetje vanillemerg, snuifje zout, 150gr bevroren frambozen, twee eetlepels water, enkele toppings bv. aardbeien cacaonibs, cocoschips, extra frambozen, ..

  • Schil de bananen, snij ze in stukjes en vries ze in (minstens 3 uur)
  • Blend 3 bevroren bananen samen met wat vanillemerg en een piepkleine snuif zout tot een smeuïg ijs (voeg indien nodig 1a2 eetlepels water of plantaardige melk toe) en doe dit ijs in één of twee kommetjes
  • Blend de overgebleven banaan met de frambozen
  • garneer met aardbeien, rauwe cacaostukjes, kokosschaafsel, frambozen, slagroom..

TIP: Je kan de bevroren frambozen ook vervangen door bevroren aardbeien, ananas, blauwe bessen, mango, een eetlepel cacaopoeder, een eetlepel kokosschaafsel, …

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *