Golden cashew milk

Golden cashew milk

Eens je weet hoe het moet, is zelf noten- of havermelk maken super gemakkelijk, snel, goedkoper en met minder verpakkingen! Je gooit wat (geweekte) noten en water in een blender, mixt het fijn en giet alles door een zeef of melkzakje om de pulp te verwijderen en klaar. Nog leuker is dat je de melk zelf op smaak kan brengen. Ik voeg meestal zout, dadels, ahornsiroop, vanille en kaneel toe voor ik alles blend. Maar je kan ook experimenteren met kardemom, kurkuma, nootmuskaat, cacao, matcha …

Deze golden milk heb ik gemaakt op basis van cashewmelk maar je kan natuurlijk ook amandelen, hazelnoten of haver gebruiken. De gele kleur komt dan weer van geelwortel of kurkuma. Ik gebruik niet graag de term superfoods maar als ik het dan al zou gebruiken is het wel voor kurkuma. Onze kleine gele vriend werkt onder andere ontsteking remmend, verlaagd cholesterol, verhoogd weerstand. Bovendien zijn er zelfsĀ aanwijzingen dat kurkuma de ontwikkeling van een heel aantal kankers zou vertragen. Geen wonder dat alle healthy hipperds tegenwoordig niets anders eten dan golden oatmeal, kurkuma baked bananas en gele granola šŸ™‚

Hoe maak je golden cashew milk?

Voor een halve liter:

  • 40gr cashews
  • 500ml water
  • twee eetlepels dadelsiroop of twee geweekte dadels
  • een eetlepel ahornsiroop
  • mespunt zout
  • mespunt kardemom
  • mespunt kaneel
  • mespunt nootmuskaat
  • 15 gr verse kurkuma of halve koffielepel kurkuma poeder
  1. Laat de noten en dadels enkele uren (of een nacht) weken
  2. Spoel even af en doe ze samen met de andere ingrediƫnten in de blender
  3. blend 2 minuten op high speed
  4. Cashewmelk geeft bijna geen pulp dus als je de golden milk wil gebruiken voor pannenkoekendeeg, havermout of chiapudding moet je hem niet eens zeven
  5. Wil je de cashewmelk extra smooth dan ken je heb even door een fijne zeef gieten of door een melkdoek (of melk zakje- ik denk dat ze dat in dille en kamille wel verkopen)

 

 

Share on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *