Havermout met gekarameliseerde appeltjes en peren

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Havermout met gekarameliseerde appels en peren

In de winter eten wij bijna dagelijks havermout als ontbijt. Om het een beetje spannender te houden, proberen we regelmatig af te wisselen met extra smaakjes en toppings, soms eens met cacao en chocolade, dan weer met een portie rode vruchten uit de diepvries of met warme krieken, en deze appeltaart versie staat ook regelmatig op het menu. We eten hier thuis zo goed als het kan volgens de seizoenen en dat betekend in de winter dus vooral veel appels en peren. Door ze even te stoven in wat kokosolie met een beetje palmsuiker worden ze lekker gekarameliseerd, wat wel een fijne afwisseling op de appels en peren uit het vuistje. 🙂

 

Wat heb je nodig voor de havermout?

  • 500 ml plantaardige melk (wij gebruiken meestal soya of amandel maar eigenlijk is de cashewmelk van alpro mijn favoriete)
  • 100gr havermout
  • 1/2kl kaneel, desgewenst ook snuifje nootmuskaat
  • snuif zout
  • 2 appels en 2 peren, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 2 el palmsuiker
  • snuif zout
  • extra toppings: choco, notenpasta, pindakaas, agave of ahornsiroop, rozijnen, gehakte noten, pompoenpitten, kokoschips, chocoladeschaafsel, gedroogde abrikozen, dadels, vijgen, granola, cacaonibs,…

Hoe maak je deze havermout?

  1. Breng de (soja)melk samen met de havervlokken, snuifje zout en kaneel al roerend aan de kook en laat een 4 tal minuten doorkoken
  2. Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpannetje en stoof er de appeltjes en peren in. Zet het deksel op het pannetje en voeg na vijf minuten de palmsuiker en snuif zout toe en laat nog even verder sudderen.
  3. Doe de havermout in kommetjes en schep er flink wat van de appels en peren op en werk af met wat geschaafde amandelen, een lepeltje chocopasta en een scheutje ahornsiroop.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *