Vegan amandel appel blondies
Blondies voor mijn blondie. Met een peuter in huis is het altijd zoeken naar kindvriendelijke recepten die bij Nala in de smaak vallen en toch gezond zijn. Deze blondjes zijn mijn nieuwe go-to receptje: enkel basic ingrediënten, glutenvrij, suikerarm en in een wip gemaakt. Vers uit de oven zijn ze overheerlijk met een bolletje ijs. (Wij zijn de laatste tijd enorme fan van de ijs van alpro, vooral de vanille is overheerlijk!) Eens ze zijn afgekoeld zijn ze heerlijk uit het vuistje en gemakkelijk om mee te nemen als snackje of ontbijt onderweg.
Wat heb je nodig voor deze gezonde blondjes?
- 150gr haver
- 50gr bleke amandelen
- 30gr puddingpoeder
- 1 el bakpoeder
- flinke snuif zout
- 150gr appelmoes
- 250ml soyayoghurt
- 30gr rietsuiker
- handvol amandelschaafsel
Hoe maak je deze vegan blondies?
- Maal de haver en de amandelen fijn in een verhakselaar/foodprocessor
- Meng er het puddingpoeder, bakpoeder, suiker en zout onder
- Roer er de appelmoes en yoghurt door en giet het beslag in een bakvorm (met bakpapier
- Bestrooi met amandelschaafsel
- Bak 30min aan 180°C
1 Comment
Oh, dat ziet er echt super lekker uit! 😮