Homemade vegan TWIX

 

Vegan twix

Yes! Hier is ie dan, een receptje om zelf homemade vegan twix repen te maken. Maar pas op: deze karamel repen zijn zo verslavend dat ze in no time op waren. Ik bewaarde ze in de diepvriezer , maar die kreeg het de uren nadat ik deze twix’en maakte hard te verduren: telkens weer het deurtje open om een nieuw stukje af te breken. 🙂

De karamel duurt even om te maken maar is overheerlijk op ijs, havermout, als basis om een appel tarte tatin te maken.. Niet meteen het gezondste receptje dat hier op de blog staat, maar wel écht lekker.

Wat heb je nodig voor deze twix?

  • 150gr witte bloem
  • 110gr koude margarine, vegan boter of kokosolie
  • 100gr suiker
  • 1/2 kl zout

 

  • 200gr suiker
  • 1 blik kokosmelk
  • flinke snuif zout

 

  • 100gr chocolade

Hoe maak je deze twix bars?

  1. kneed de bloem, boter, suiker en zout met koele handen
  2. Doe het deeg in een bakvorm en duw plat
  3. Bak 20tal minuten in een oven aan 180°C of totdat het deeg goudbruin is
  4. Maak ondertussen de karamel door de suiker en zout met de helft van de kokosroom op een zacht vuurtje te laten pruttelen totdat het begint te verkleuren, dit kan wel 30a40minuiten duren
  5. Voeg dan al roerend de rest van de kokosroom toe totdat er een dikke karamel ontstaat. Let op de karamel wordt nog dikker eens hij afkoelt
  6. Laat de koekjesbodem volledig afkoelen (ik zet die meestal zelfs even in de diepvriezer)
  7. Giet de afgekoelde karamel over de koekjeslaag en zet weer terug in de diepvries, laat volledig hard worden
  8. Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf oven
  9. Snij de koekjes&caramel bodem in stukken en dompel deze in de chocolade of giet er chocolade over
  10. Bewaar in de diepvriezer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *