Vegan ijs #nicecream

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan ijs

Oh lalala hittegolf in het land! Dan zijn ijsjes wel welkom. Dit ijsje is, op de discobolletjes na, helemaal healthy en in een handomdraai- of nee eerder een blenderdraai- gemaakt. Het enige dat je nodig hebt is een aantal rijpe bevroren bananen, een scheutje melk, een snuif zout en een goede foodprocessor. Je kan als je wil je ijsjes verder op smaak brengen met wat vanille, cacaopoeder, stukjes chocolade, notenpasta, dadels, pindakaas..Maar ook in zijn pure versie is dit ijsje heel erg lekker. Ik hou niet eens zo van bananen en toch zou ik deze ijsjes wel elke dag kunnen eten, want op een miraculeuze wijze gaat de bananensmaak er tijdens het vriezen en blenden wat uit en smaakt het super mild, romig en lekker.

Wat heb je nodig voor deze ijsjes?

  • 4tal bevroren rijpe bananen
  • beetje melk bv kokosmelk of amandelmelk
  • snuif zout
  • optioneel extra smaakmakers: vanille, cacao, pindakaas, notenpasta, chocolade..
  • goede foodverhakselaar, foodprocessor of blender

Hoe maak je dit ijs?

  1. Snij de bananen in stukjes en vries deze in
  2. doe de banenen in een foodprocessor en maal de bananen fijn
  3. Doe een klein scheutje melk en snuif zout erbij (voldoende om het ijs te laten draaien)
  4. vries indien nodig nog even terug in
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *