Kerstrecepten in FAIR magazine van Oxfam

Fair meeste met deze plantaardige receptjes

Voor het FAIR magazine werd ik gevraagd naar mijn favoriete kerstrecepten. Je vind ze terug op mijn blog hier maar ook hier op de website van OXFAM.

Het is een sharing menu geworden. Klinkt reuze modern en hip, maar eigenlijk deed mijn bomma dat ook al met haar bordjes vol witloof, appels met veenbessensaus, gebraad, kroketjes én champignons. Dus eigenlijk traditioneler dan het op het eerste zicht lijkt.

Ik koos vooral voor gerechtjes waarbij je op de moment zelf niet al te veel meer moet doen. De focaccia is super simpel en moet je niet eens kneden, echt een aanrader. Je schuift hem gewoon samen met de wortels, champignons, rode biet en uien taartjes, en de gevulde pompoen de oven in. Waardoor je lekker kan genieten met je gezelschap.

Wie wil kan natuurlijk zelf verder aanvullen met toastjes met faux gras en uienconfijt, groentenchips, veenbessensaus en kroketjes..

Ik vind zo een tafel vol lekkers  met daarrond leuk gezelschap in elk geval het aller gezelligst. 🙂

 

Sharing is caring, dat weten we bij Oxfam als de besten. En de feestperiode is daar het uitgelezen moment voor. Schuif dit jaar daarom lekker gezellig aan, aan het Faire Wandelende Buffet. Een beetje van dit, een hapje van dat, en een fles bubbels maakt het helemaal af!

Dat je feesten fair kunt vieren, illustreert vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop. Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde.

Ze dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde de volgende feestelijke lekkernijen uit haar potten. Les goûts et les couleurs … helemaal fair en vegan! Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *