Kokoshavermout met een hart van rode vruchtjes.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Romige kokoshavermout met een hart van rode vruchtjes

tumblr_np6kkdFl3y1snauf4o4_1280tumblr_np6kkdFl3y1snauf4o2_1280

Handig om mee te nemen of gewoon gezellig als ontbijt of zoete snack.  Deze havermout potjes kan je gemakkelijk de avond ervoor klaarmaken en meenemen naar school of je werk als lunch of ontbijt on the go.

Het romige van de kokos gaat lekker samen met het zuur/zoete van de rode vruchten. Ik gebruikte voor deze havermout kokos-rijst melk van provamel, die is biologisch, ongezoet en licht van smaak. Maar je kan natuurlijk ook gewone kokosmelk (iets romiger), soya-, haver-, rijst-, …melk gebruiken.

De rode vruchten kan je ook vervangen door stukjes banaan en een lepeltje huisgemaakte choco. Minstens even lekker!

tumblr_np6kkdFl3y1snauf4o1_1280

 

tumblr_np6kkdFl3y1snauf4o6_1280

500ml plantaardige melk, 50gr kokosschaafsel, 100gr instantHaver, 1 el palmsuiker, snuifje zout

Per potje een lepeltje rode vruchten confituur en 2 lepels rode vruchten (ik gebruikte rode vruchten uit de diepvries en achteraf wat verse bovenop)

  • Breng de melk samen met de haver, palmsuiker, kokosschaafsel en zout aan de kook.
  • Laat 2 minuten doorkoken
  • Vul de potjes ¾ met de havermout en schep er met een lepel de confituur en rode vruchtjes in.
  • Laat afkoelen

TIP: je kan ter afwisseling ook eens de helft van de havermout vervangen door 1 opgehoopte eetlepel vanille puddingpoeder. Los dit puddingpoeder dan op in een beetje koude melk en roer het met een garde door de havermout zodra deze bijna kookt.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *