Mango frisko’s

 

Mango frisko’s

De appel valt niet ver van de boom, wat in ons geval resulteert in een dochter die net zo veel van ijsjes houdt als haar ouders. Deze zomer is er amper een dag voorbij gegaan zonder dat de diepvries werd geopend voor een raketijsje, cornetto, frisco, of schepje roomijs. Zeker nu er sinds deze zomer zo wat voor elke ijs (van magnum, tot Ben&Jerry’s) een plantaardige variant in de winkels ligt, lijkt onze verslaving ongekende proporties aan te nemen. Gelukkig is Nala tot nu toe even blij met een zelf gemaakte verkoeling. Zo maken we regelmatig bananenijs, choco popscicles, smoothie frisco’s, frambozenijs of deze mango ijsjes.

Deze ijsjes zijn gemakkelijk om te maken, max tien minuutjes werk, al laat je ze best wel een nachtje in de vriezer zodat ze helemaal kunnen hard worden (6a8 uur lijkt in mijn bevindingen een minimum).

Deze frisco’s zijn vegan, vrij van gerafineerde suiker en worden gemaakt met echte mango dus bevatten in 1 klap ook nog eens een portie vitaminen. Ijsjes voor ontbijt, iemand?

De agavesuiker is natuurlijk optioneel maar maakt deze ijsjes lekker zoet en helpt ook om de yoghurt minder snel te laten kristalliseren waardoor die romiger blijft.

Wat heb je nodig voor deze mango ijsjes?

  • Het vruchtvlees van twee rijpe mango’s
  • 100ml appelsiensap
  • een scheutje limoensap
  • 200ml dikke kokosyoghurt (bv Abbot Kinney), kokosroom of Alpro greek style
  • 1 lepel agave suiker of agavesiroop
  • 1 kl vanille extract

Hoe maak je deze mango ijsjes?

  1. Blend de mango’s met het appelsiensap en scheutje limoen tot een gladde dikke smoothie
  2. Meng de yoghurt met de agavesiroop en vanille
  3. Schep afwisselend wat mangopuree en yoghurt in een friscovormpje
  4. Laat minstens 8 uur afkoelen in de diepvries
  5. Houdt de frisco’s heel even onder warm water om ze gemakkelijk uit de vormpjes te halen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *