Mermaid nicecream & blauwe spirulina

Mermaid nicecream

Op instagram kan je er niet meer naast kijken en de hipste sapjesbars en smoothieplekken hebben het op hun kaart staan: blauwgekleurde gekheid. Nu ons eten niet meer alleen lekker moet zijn maar er ook nog goed moet uitzien op onze foodfoto’s, wordt er steeds vaker geëxperimenteerd met (natuurlijke) kleuradditieven. Denk aan kurkuma voor een gele kleur, rode bieten(poeder) voor een rood/roze kleur, matcha of spinazie voor groen, actieve koolstof voor zwart en nu dus ook spirulina voor blauw.

Van pastel tot fluor: met een paar mespunten van deze spirulina geef je in 1, 2, 3 je smoothies, latte’s, cupcake icing of homemade ice tea een funky kleurtje terwijl je ondertussen ook nog eens een dosis voedingstoffen toevoegt. Net zoals de standaard groene spirulina bevat ook de blauwe een hele resem aan vitamines en antioxidanten zoals vitamine E, vitamine A, zinc, koper, calcium, magnesium, ijzer (12xmeer dan runderlever), selenium, B vitaminen, beta-caroteen, en eiwitten. Volgens de producenten bevat het zelfs een stofje Phycocyanin dat het immuunsysteem boost en er voor zorgt dat je je fitter en energieker voelt.“Phycocyanin is clinically shown to relieve physical discomfort, which means consumers feel better, can do more activity, and enjoy an overall better quality of life.”

Ik vind deze blue majik vooral zo leuk omdat hij compleet smaakloos is. De groene spirulina pilletjes die ik vroeger wel eens van mijn mama moest nemen, gaven me altijd het gevoel alsof ik een hele kolonie algen moest wegslikken. Heel groot contrast met deze blauwe variant waarvan zelfs Nala meteen fan was. Zolang het er wat vrolijk uitziet is alles goed voor peuters, toch? Volgens mij zou ze het niet erg vinden als we elke dag van die smurfensmoothies eten of was het mermaid-nicecream of een frozen bowl?

Hoe maak je het?

  1. Zorg dat je altijd een voorraad (over)rijpe bananen in de vriezer hebt zitten. (Vaak kan je die zelfs met korting kopen)
  2. Wil je een blauwe smoothie? Blend 3 bevroren rijpe bananen met een snuifje zout, een beetje kokosmelk (hoeveelheid is afhankelijk van hoe vast of lopend je het wil en van je blender) en een mespunt blauwe spirulina
  3. Wil je een romig ijsje? Verhakkel 3 bevroren bananen met een snuifje zout en een mespunt blauwe spirulina in een foodprocessor. Als alles fijngemalen is voeg je 2eetlepels kokosyoghurt of kokosroom toe en mix je alles nog eens door elkaar

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *