Nutella cake met kokos-slagroom
Is het een brownie? Is het een cake? Is het een nutella-droom? Is dat vegan slagroom?
Jep! Dat is het zeker en vast! Al komt er geen echte nutella aan te pas natuurlijk. Deze stouterd is niet bepaald gezond te noemen maar wel oh zo lekker! Boordevol chocolade en hazelnoten! En gevaarlijk gemakkelijk om te maken!
Deze donkere jongen komt zo hard dat je auw zegt. Woeps! 😉
Hoe maak je deze smeuïge vegan nutella chocolade cake?
voor de cake:
- 4 el kokosolie
- 200 g pure chocolade
- 100 gr haver
- 100gr hazelnoten
- 100 gr speltbloem
- 100 gr witte bloem
- 4 opgehoopte eetlepels cacaopoeder
- 100 gr rietsuiker
- 100 gr bruine suiker
- 350 ml hazelnotenmelk (of een andere plantaardige melk)
- grote snuif zout
- klein scheutje appelazijn
- halve kl bakpoeder
- Blend de haver tot hij zo fijn als bloem is, blend dan de hazelnoten en de pure chocolade even mee tot ze grof gehakt zijn
- doe deze in een kom samen met de speltbloem, bloem, cacao, suiker, zout en bakpoeder
- Smelt de kokosolie in de hazelnootmelk (of doe deze ook even samen in de blender en voeg het appelazijn toe
- Meng de natte ingrediënten met de droge (zo weinig mogelijk roeren)
- Bekleed een bakblik met bakpapier, doe het deeg erin en bak 45 min aan 180°C (afhankelijk van de dikte)
Voor de kokosslagroom:
- 250ml koude kokosroom
- een klein snuifje zout
- een eetlepel bloemsuiker
- zaadjes van een vierde vanillestokje
- Klop alles met een handmixer op tot een luchtige slagroom
Als je geen kokosroom kan vinden kan je een blik kokosmelk een nachtje in de ijskast zetten. Door de koude schift de kokosmelk en komt de room bovenaan liggen. Schep deze dikke laag kokosroom voorzichtig uit het blik en gebruik de waterachtigere kokosmelk vanonder in het blik voor een soep of groetencurry.