Ontbijt-op-bed granola taartjes
Dit zijn de perfecte moederdag ontbijt-op-bed-taartjes. Ze zijn glutenvrij, vegan, zonder geraffineerde suiker, gezond genoeg om als ontbijt te eten én vooral gemakkelijk mee te maken door de (papa’s) en kindjes.
De granola-bodem kan al een dag op voorhand worden gebakken zodat er ’s ochtends enkel nog maar gevuld en versierd moet worden.
Eens gevuld kan de yoghurt de taartjes een beetje zachter maken. Om dat te voorkomen bedek ik de taartbodempjes met een dun laagje chocolade om ze te beschermen. En natuurlijk ook omdat chocolade altijd lekker is. Ben je van plan om deze granola taartjes meteen op te smikkelen dan kan je deze chocoladestrap zeker overslagen.
Wat heb je nodig voor deze granola taartjes?
- 100gr haverbloem (ik maalde wat haver fijn in de blender)
- 30gr amandelmeel
- 30gr agave poeder (ik gebruikte die van candico sugars of the world)
- 50gr kokosolie
- snuif zout
- 2el water
- optioneel: 2 eetlepels fijngehakte pompoenpitten en zonnebloempitten
- optioneel: beetje pure chocolade (+- 50gr)
- (soya of kokos) yoghurt
- fruit om te versieren
Hoe maak je deze taartjes?
- Kneed de haverbloem, amandelmeel, agavepoeder, kokosolie, zout en water tot een kleverig deegje.
- Bedek de taartvormpjes met het deeg
- Bak 10-15 minuten aan 175°C
- Leg een paar kleine stukjes chocolade op de nog warme bodems zodat de chocolade smelt en smeer deze uit.
- Vul de bodempjes vlak voordat je ze gaat opeten met yoghurt en versier met fruit.