perziken taartje

tumblr_n97w6swvjs1snauf4o3_1280

Perziken taartje

Bij mij in de buurt vind je in de Marokkaanse groenten- en fruitwinkels nog overal dozen vol perziken en nectarines aan spotprijzen. Soms zijn deze nog super lekker maar af en toe ook al bijna té rijp. Dit taartje is dan ideaal om ineens enkele perziken te verwerken.

5 perziken, en voor het kruimeldeeg: 200 g bloem – 150 g kokosvet – 150 g suiker – een mespunt bakpoeder (tenzij je zelfrijzende bloem gebruikt) – een mespunt zout, 3 eetlepels water, snuifje kaneel

  • ingrediënten samenvoegen (water enkel gebruiken indien nodig) en goed kneden tot een elastisch deeg bekomen wordt dat niet plakt (indien te plakkerig, wat bloem toevoegen).
  • rol het kruimeldeeg uit (liefst vrij dun) op een bakpapier en bekleed hiermee een taartvorm
  • snij de perziken in partjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg
  • bak 45 minuten in een oven aan 170°C (of tot de korst goudbruin is en de perziken wat zijn uitgedroogd)
  • serveer warm met bolletje vanille ijs of koud met wat bloemsuiker
  • tumblr_n97w6swvjs1snauf4o2_1280
Share on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *