Times like these when the temperatures freeze. And the little girls they want cake.
Ook al vriest het buiten nog lang niet.
En is mijn kleine meisje nog even zoet met enkel moedermelk.
Toch vind ik het nu al de ideale moment om deze cake te bakken. Het hele huis ruikt dan naar winterse gezelligheid en de rode vruchtjes doen ondertussen nog steeds wat denken aan de zomer.
Het recept zoals het er nu staat is de versie van luie Lierop. Wil je je cake nog net een tikkeltje luchtiger dan kan je de margarine op kamertemperatuur eerst romig roeren met de suiker in plaats van deze te laten smelten. Hoe je dat doet kan je hier zien.
Hoe maak je deze vegan cake?
- 300 gr bloem
- 150gr suiker
- 150 gr margarine
- 225ml soyamelk
- 1 zakje bakpoeder
- snuif bicarbonaat
- 200gr (diepvries) rode vruchten
- 1 zakje vanille suiker
- scheutje appelazijn
- flinke snuif zout
- Margarine in stukjes snijden en met 225ml soyamelk en appelazijn op laag vuurtje laten smelten (Laat zeker niet koken want anders krijg je het effect van een kookdeeg!)
- Bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, bicarbonaat en zout mengen
- Gesmolten boter-soyamelk bij de droge ingrediënten gieten
- Alles goed roeren (probeer zo weinig mogelijk te roeren anders word het deeg taaier)
- Indien nodig nog soyamelk toevoegen – Het deeg mag redelijk lopend zijn (tussen droog koekjesdeeg en pannenkoekenbeslag)
- rode vruchten onder deeg roeren
- bakblik bekleden met bakpapier en deeg erin gieten
- 45 minuten aan 180°C in de oven (afhankelijk van de dikte iets langer of korter)