Rode vruchten cake

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_muwxu8sahc1snauf4o3_r1_1280

Times like these when the temperatures freeze. And the little girls they want cake.

Ook al vriest het buiten nog lang niet.

En is mijn kleine meisje nog even zoet met enkel moedermelk.

Toch vind ik het nu al de ideale moment om deze cake te bakken. Het hele huis ruikt dan naar winterse gezelligheid en de rode vruchtjes doen ondertussen nog steeds wat denken aan de zomer.

Het recept zoals het er nu staat is de versie van luie Lierop. Wil je je cake nog net een tikkeltje luchtiger dan kan je de margarine op kamertemperatuur eerst romig roeren met de suiker in plaats van deze te laten smelten. Hoe je dat doet kan je hier zien.

tumblr_muwxu8sahc1snauf4o4_1280

Hoe maak je deze vegan cake?

  • 300 gr bloem
  • 150gr suiker
  • 150 gr margarine
  • 225ml soyamelk
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuif bicarbonaat
  • 200gr (diepvries) rode vruchten
  • 1 zakje vanille suiker
  • scheutje appelazijn
  • flinke snuif zout
  1. Margarine in stukjes snijden en met 225ml soyamelk en appelazijn op laag vuurtje laten smelten (Laat zeker niet koken want anders krijg je het effect van een kookdeeg!)
  2. Bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, bicarbonaat en zout mengen
  3. Gesmolten boter-soyamelk bij de droge ingredi├źnten gieten
  4. Alles goed roeren (probeer zo weinig mogelijk te roeren anders word het deeg taaier)
  5. Indien nodig nog soyamelk toevoegen – Het deeg mag redelijk lopend zijn (tussen droog koekjesdeeg en pannenkoekenbeslag)
  6. rode vruchten onder deeg roeren
  7. bakblik bekleden met bakpapier en deeg erin gieten
  8. 45 minuten aan 180┬░C in de oven (afhankelijk van de dikte iets langer of korter)
  9. tumblr_muwxu8sahc1snauf4o5_1280
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *