Smoothiebowl

tumblr_np2slbUOHU1snauf4o1_1280

Smoothiebowls: instagram is er wild van. En eigenlijk is het zo simpel als het klinkt: smoothie in een kommetje. Terwijl je normaal gezien je smoothie uit een glas zou drinken, is het nu helemaal hip om hem in een kommetje te gieten en te versieren met allerhande toppings. Het voordeel is wel dat je hierdoor wel meer het gevoel hebt dat je al iets hebt gegeten, zeker als je extra noten of granola er overheen strooit. Ik maakte deze smoothie met bevroren rode vruchten waardoor hij minder lopend was dan een normale smoothie en eerder de structuur had van een soft-sorbet ijsje. Online zie je deze smoothiebowls meestal heel nauwkeurig versierd, bijna als kleine schilderijtjes. Ik had daar in dit geval het geduld niet voor en gooide alles er gewoon nonchalant bovenop. 🙂

 

 

tumblr_np2slbUOHU1snauf4o4_1280

Ik gebruikte 200gr bevroren rode vruchten, 1 gepelde appelsien (je kan ook enkel het sap gebruiken dan heb je minder velletjes), 200ml kokos-rijstmelk (ik gebruikte die van provamel, die is biologisch) en een scheutje appeldiksap of ahornsiroop en blendde die tot een frisse dikke smoothie.

Top met verse aardbeien, bosvruchten, kokosschaafsel, agavesiroop, rauwe cacaostukjes… Lekker als zomers ontbijtje of als lichte fruitige snack.

tumblr_np2slbUOHU1snauf4o2_1280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *