Super gemakkelijke chocolade cake (Met peertjes)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_n97x7544IP1snauf4o2_1280

Super gemakkelijke chocolade cake (met peertjes)

Dit cakedeegje heb je in vijfminuutjes klaar. Ik maakte hem deze keer met enkele rijpe peertjes die dringend op moesten maar hij is zeker ook lekker gewoon zo. Of in twee gesneden met een laagje choco ertussen. Of met extra stukjes chocolade en/of noten er in. Of met frosting erbovenop. Of warm met een bol vanille-ijs…

En hij is ook nog eens helemaal plantaardig én een heel stuk gezonder dan een normale chocoladecake!

tumblr_n97x7544IP1snauf4o3_r1_1280

100gr Volkoren of haver bloem, 100gr witte bloem, 175 gr rietsuiker, halve kl zout, 5el cacaopoeder, 1kl bakpoeder, 1kl azijn (helpt bij het rijzen), 1 kl vanillearoma, 5 el plantaardige olie (ik gebruikte gesmolten kokosolie), 250ml water

  • meng alle droge ingrediënten (al dan niet met extra noten of stukjes chocolade)
  • doe er de natte bij en meng (best zo weinig mogelijk roeren want dan wordt het deeg taaier)
  • bekleed een taartvorm met een bakpapiertje en doe het deeg erin
  • ik schilde en halveerde drie peertjes en duwde deze in het deeg
  • bak 30 (a 35) minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C. Als een tandenstoker er droog uitkomt is hij klaar.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *