Sweet potato brownie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

Sweet potato brownie

Deze brownie is fudgy, smeuïg, chocolade-ig en echt heel gemakkelijk om te maken. De zoete aardappel zorgt ervoor dat hij redelijk dense is, dus niet luchtig als een chocoladecake, maar dat vind ik net lekker bij een brownie. Dit gebakje bestaat voor meer dan de helft uit groenten en doordat het recept om rijstemeel vraagt ipv gewone bloem is hij ook nog eens glutenvrij. Ik gebruikte bruine suiker maar deze kan je evengoed vervangen door een ongeraffineerd alternatief. Ik bakte deze brownie voor mijn 30e verjaardag (vandaar de 3 kaarsjes) en hij viel bij iedereen in de smaak. Nala is vergek op chocolade en deze sweet potato brownies gaan er als zoete broodjes in. Met deze brownies kan ik haar laten snoepen zonder me al te schuldig te voelen. Mag het toch wat meer zijn? Eet deze brownies dan wanneer ze nog warm uit de oven komen met een bolletje ijs en extra chocoladesaus. Wij deden er een dikke bol vegan Chunky monkey (banaan, walnoot en chocolade) van Ben & Jerry’s bovenop en dat was een winnaar!

Wat heb je nodig voor deze vegan brownie?

  • 350gr sweet potato
  • 50ml havermelk
  • 100gr rijstebloem (of gewone bloem)
  • 35gr cacao
  • 10ml ahorn of agave
  • grote eetlepel kokosolie
  • 75gr bruine suiker (of kokosbloesemsuiker, rietsuiker, palmsuiker..)
  • snuif zout
  • 100gr pure chocolade, in stukjes

Hoe maak je deze Sweet potato brownie?

  1. Kook of stoom de zoete aardappel tot hij helemaal gaar en zacht is
  2. Meng alle ingredienten (behalve de chocolade) in een foodprocessor of prak de zoete aardappel fijn met een vork en meng alles met de hand
  3. Meng de stukjes chocolade eronder
  4. Bak 30 minuten in een oven aan 175°C

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

1 Comment

  • Lotte says:

    Mijn broer koen bakte deze gisteren…ik proef ze nog, zo zalig lekker!! Ik wil ze ook eens proberen met kokossuiker, zou dat goed gaan? Groetjes Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *